Materialen Challenge

Ben jij ergo- of fysiotherapeut in de langdurige zorg en valt liggen onder jouw taken? Dan is deze Materialen Challenge echt iets voor jou.

Op de afdeling hebben jullie vast een complete inloopkast vol met materialen van verschillende leveranciers. Er liggen oude spullen die jullie eigenlijk niet meer willen inzetten, maar toch maar voor reserve blijven liggen. Hygiëne is wel een ding, want het ruikt er niet altijd fris. Wanneer gooien we wat weg? Lastig, want het budget om nieuwe te kopen is niet zo groot als je wil. Hoe krijg je je manager zo ver dat er meer geld jullie kant op komt?

En als we eens kijken naar de inhoud. Wanneer kies je voor welk product? Heb je daar, voor jezelf, een goede onderbouwing voor? Of volg je ‘blind’ je collega’s (zo doen wij het hier) of wat de leverancier zegt?

En als je wel precies weet met welk materiaal je wel wilt werken en met welk materiaal niet. Heb je dan een goed verhaal? En, belangrijker nog, komt het ook goed over? Ik testte zelf zowel de materialen waar ik graag mee werk en de materialen waar ik niet mee werk.

Stel je eens voor dat je precies weet:

  • Wat je tegen je manager kunt zeggen om meer budget vrij te maken
  • Wat je tegen de cliënt en de zorg kunt zeggen als onderbouwing voor je keuze van ligondersteuning

En daarbij:

  • Jullie als team een heldere keuze hebben gemaakt voor welke materialen jullie wel en niet mee werken
  • De voorraadkast op orde is (geen hygiëneproblemen, oud/afgeschreven is weg en je hebt genoeg voorraad)

Je wil dat je verhaal goed overkomt en daarvoor is jouw eigen ervaring de handigste route. En als je dat combineert met de ervaringen van anderen, heb je een breder beeld en krijg je meer vertrouwen dat wat jij zegt ook ergens op slaat.

Om goed je verhaal op te bouwen, helpt het je niet om van mij te horen wat ik ergens van vind. Het helpt je ook niet om er nog meer over te gaan lezen. Want dan moet je nog iets uit je hoofd gaan leren en dat komt niet over.
Wat echt goed overkomt, zijn verhalen over je eigen ervaringen. Dat onthoud je vanzelf en je kunt het overtuigend vertellen. En als je dat combineert met de ervaringen van anderen, heb je een breder beeld en nog meer vertrouwen dat het klopt wat je zegt.

Daarom heb ik deze gratis Materialen Challenge gemaakt. Je kunt je hieronder aanmelden!

Wat gaan we doen?

We starten met een half uur online uitleg. Je gaat daarna zelf aan de slag met het testen van je eigen materialen (je mag zelf kiezen).

Tip: als je dit samen met je collega’s doet, zijn jullie meteen goed voorbereid voor het werkoverleg over dit onderwerp.

VEEL GESTELDE VRAGEN?

Wat moet ik testen?

De uitdaging gaat over ligondersteuning en je mag zelf kiezen wat je gaat testen. Of het nu materialen zijn waar je al jaren mee werkt, waar je nieuwsgierig naar bent of waar je beslist niet mee wilt werken. Ik testte zelf verschillende materialen en kwam bij beide tot verrassende inzichten.

Moet ik de ligondersteuning in mijn bed leggen?

Nee hoor, heb ik ook niet gedaan. Het mag natuurlijk wel, dat mag je zelf weten.

Wat kost het?
Het is gratis.

Is er accreditatie mogelijk?
Nee voor deze gratis activiteit vraag ik geen accreditatie aan.

Hoeveel tijd kost het?

Je kijkt de video, deze duurt ongeveer 30 minuten. Daarna kun je aan de slag.

Tijdens het testen van de materialen kun je natuurlijk doen wat je zelf wilt. Ik heb een aantal afleveringen van m’n favoriete serie gekeken. Je kunt ook een podcast of een luisterboek luisteren.

Of je doet niks en je gebruikt al je aandacht om goed te voelen wat er in je lichaam gebeurd.

Ik heb nog geen cursus van HouWijs gevolgd, is het dan zinvol om mee te doen?

Ja hoor, in de challenge krijg je alle informatie die je nodig hebt.

Ik heb al een 3-daagse cursus over houdingsproblematiek gevolgd, is het zinvol om mee te doen of is het eigenlijk herhaling?

Ja, het is zeker nog zin vol om mee te doen. We gaan namelijk wat anders doen als tijdens de 3-daagse cursus.

Krijg ik de powerpointpresentatie toegestuurd?

Nee, je krijgt een werkboekje waar alles in staat. Verder kun je natuurlijk zelf aantekeningen maken tijdens de video.