Cursus Liggen & Zitten 2 – verdiepende casuïstiek (post-hbo vervolgcursus)

 

Je hebt een 3-daagse cursus over de behandeling van houdingsproblematiek gedaan. Je bent er enthousiast mee aan de slag gegaan. Soms gaat het lekker en heb je fijne resultaten met en voor cliënten en zorgteams. Maar op andere momenten is het toch ingewikkeld. Waarom lukt het niet? Heb je aan alles gedacht? Ligt het aan mij? Zie ik iets over het hoofd of is het hier gewoon niet haalbaar?

 

Het is fijn om even weer de materie in te duiken en met collega’s die met hetzelfde onderwerp bezig zijn casuïstiek te bespreken en zo met en van elkaar te leren en te reflecteren op je eigen handelen.

 

Daarom komt er nu een verdiepende cursus Liggen en Zitten met het accent op casuïstiekbespreking!

 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Je bent als ergotherapeut werkzaam in de ouderen- of gehandicaptenzorg (WLZ of eerstelijn) en hebt een driedaagse basiscursus over houdingsproblematiek gehad (harde eis). Dat hoeft niet per se de cursus Liggen en Zitten van HouWijs te zijn, als je de cursus Zie je het zitten of laat je het liggen van ABC Houding hebt gedaan ben je ook van harte welkom. Je past wat je in de vorige cursus geleerd hebt in meer of mindere mate toe. Je wilt de materie opfrissen en/of verdieping van wat je geleerd hebt.

 

Doel van de cursus

Deze verdiepende casuïstiekcursus helpt je om kennis op te frissen en meer diepgang te krijgen in het uitwerken van je eigen casuïstiek. Aan het einde van de cursus ben je meer in staat om je (bestaande en opgefriste) kennis van houdingsproblematiek toe te passen bij het observeren en analyseren van houdingsproblematiek en het maken en uitvoeren van een behandelplan.

 

Let op: deze cursus gaat dus vooral over de inhoud en niet primair over de implementatie. Heb je daar behoefte aan, dan is de implementatiecursus meer geschikt voor je.

 

 

Cursus inhoud

Zowel op dag 1 als dag 2 gaan we jullie eigen meegebrachte casuïstiek bespreken. Dat doen we deels plenair en deels in kleine groepjes. De casuïstiek wordt afgewisseld met relevante theorie uit de casuïstiek en uiteraard worden de nieuwste inzichten met je gedeeld.

 

 

Over de docent

José Gernaat is een ervaren ergotherapeut en docent en heeft ruime praktijkervaring in zowel ouderen- als gehandicaptenzorg. Ze wordt regelmatig gevraagd voor second opinion bij complexe houdingsproblematiek en bij implementatievraagstukken. Ook heeft ze houdingsproblematiek succesvol geïmplementeerd op meerdere locaties en instellingen.

 

SPECIFICATIES CURSUS:

Cursustijden en data

Cursustijden: volgt

Er worden open cursussen gepland in Zwolle, de eerste cursus zal waarschijnlijk voorjaar 2024 starten.

Incompanycursussen kunnen in overleg gepland worden (maximaal 10 deelnemers). Neem voor informatie over en het organiseren van een incompanycursus contact op via jose@hou-wijs.nl of 06 – 39 86 56 16.

Studiebelasting

De cursus wordt nog verder ontwikkeld, duidelijk is al wel dat het gaat om 2 lesdagen (niet achter elkaar). Verder heb je wat huiswerk in het voorbereiden van de casuïstiek.

Studiemateriaal

volgt

Accreditatie

Aanvraag volgt

Kosten

€500,-, inclusief koffie/thee en lunch op dag 1 en dag 2

 

Heb je interesse in deze cursus en wil je graag op de hoogte worden gehouden van de eerste data? Mail dan naar jose@hou-wijs.nl