Post-hbo cursus over implementatie en omgaan met weerstand bij de behandeling van houdingsproblematiek (houdingsmanagement) op je eigen werkplek (vervolgcursus)

Nadat je drie dagen cursus over de behandeling van houdingsproblematiek hebt gehad, ging je enthousiast op je eigen werkplek aan de slag. T is allemaal zo logisch, iedereen wil dit toch? Binnen een week kreeg je te maken met weerstand. De ene keer iets meer dan de andere keer. Mmmm, zo gemakkelijk is het dus niet om teams hierin mee te nemen, laat staan de hele organisatie.

Daarom is er nu deze implementatiecursus voor de behandeling van houdingsproblematiek op je eigen werkplek.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Je bent als ergotherapeut werkzaam in de ouderen- of gehandicaptenzorg (WLZ of eerstelijn) en hebt een driedaagse basiscursus over houdingsproblematiek gehad (harde eis). Dat hoeft niet per se de cursus Liggen en Zitten van HouWijs te zijn, als je de cursus Zie je het zitten of laat je het liggen van ABC Houding hebt gedaan ben je ook van harte welkom.

Let op: het is een praktische cursus dus we gaan oefenen. Heb je geen zin om te oefenen, dan is deze cursus niks voor jou. Vind je oefenen spannend? Dat geeft niet, je bent echt niet de enige die het spannend vindt, je bent van harte welkom.

Doel van de cursus

Deze implementatiecursus richt zich op de praktische vaardigheden die je nodig hebt bij de implementatie van houdingsmanagement op je eigen werkplek. Aan het einde van de cursus kun je op een prettige manier omgaan met weerstand en weerstand voorkomen, een klinische les geven die bij je past en je bent begonnen met de uitvoering van je eigen haalbare implementatieplan (dat zelfs in je volle agenda past).

Cursus inhoud

Dag 1:

  • op een nette en ontspannen manier omgaan met weerstand
  • een implementatieplan maken dat ook haalbaar is en binnen je volle agenda past

Dag 2:

  • een klinische les maken en geven op een manier die bij jou past (zonder buikpijn)
  • voorkomen van weerstand bij het vertellen van je adviezen/behandelvoorstel

Tussen dag 1 en 2 heb je meerdere telefonische afspraken (individuele coaching) met de docent.

Over de docent

José Gernaat is een ervaren ergotherapeut en docent en heeft ruime praktijkervaring in zowel ouderen- als gehandicaptenzorg. Ze wordt regelmatig gevraagd voor second opinion bij complexe houdingsproblematiek en bij implementatievraagstukken. Ook heeft ze houdingsproblematiek succesvol geïmplementeerd op meerdere locaties en instellingen.

SPECIFICATIES CURSUS:

Cursustijden en data

De cursustijden zijn van 9.30 tot 17.00 uur.

Er worden open cursussen gepland in Zwolle, hieronder vind je de geplande data.

Incompanycursussen kunnen in overleg gepland worden (maximaal 10 deelnemers) op een locatie maximaal 60 minuten rijden vanaf Zwolle.

Studiebelasting

De cursus wordt gegeven in 2 lesdagen van 6,5 uur per dag.

Voorafgaand heb je een telefonische intake met je docent.

Tussen dag 1 en 2 heb je 3 keer een telefonische coaching met je docent.

Totale studiebelasting is 16,5 uur.

Studiemateriaal

Je hoeft geen boeken aan te schaffen, je krijgt het lesmateriaal uitgereikt op dag 1. Heb je het boek “Liggen en Zitten, cursusboek bij de gelijknamige cursus over houdingsproblematiek” geschreven door José Gernaat nog niet, dan krijg je die ook uitgereikt op dag 1.

Tip: Neem bij deze cursus een laptop mee, dan kun je het implementatieplan gelijk digitaal maken.

Accreditatie

Accreditatie ergotherapeuten en oefentherapeuten: geaccrediteerd voor 16,5 punten bij Stichting ADAP.

Accreditatiepunten worden toegekend/je krijgt een bewijs van deelname bij 100% aanwezigheid en 3x de telefonische coaching te hebben gedaan.

Kosten

€900,-, inclusief koffie/thee en lunch en lesmateriaal (prijs voor 2023)

Neem voor informatie over en het organiseren van een incompanycursus contact op via jose@hou-wijs.nl of 06 – 39 86 56 16.

Cursus overzicht

Hieronder vind je alle geplande data voor de cursus Implementatie. Klik op één van de cursussen om meer informatie te krijgen en je in te schrijven.

Cursus 2 Implementatie (open cursus) Zwolle

vrijdag 21 april - vrijdag 15 september